Коктейль "Мохіто"
08.01.2019
Мохі́то (ісп. mojito) - традиційний кубинський алкогольний коктейль. Також популярна безалкогольна версія мохіто, у яку не додають ром. Класифікується як лонґ дрінк (англ. long drink). Належить до офіційних напоїв Міжнародної асоціації барменів, категорія «Сучасна класика» (англ. Contemporary classics).
Склад
- білий ром;
- коричневий тростинний цукор;
- лайм;
- газована вода;
- м'ята;
- лід.
Технологія приготування
Готуючи мохіто, спочатку додають сік лайму до цукру і кладуть листочки м'яти. Отриману суміш обережно мнуть. Бажано, щоб листки м'яти були тільки пошкоджені, а не роздроблені. Так щоб виділились ефірні олії. Далі додається ром і суміш перемішується, щоб цукор розчинився. Згодом кладеться лід і додається газована вода. Листки м'яти та шматочки лайму застосовуються для прикрашання бокалу з коктейлем.