Коктейль "Секс на пляжі"

20.01.2019

Секс на пляжі (англ. Sex on the beach) - популярний алкогольний коктейль. Класифікується як лонґ дрінк (англ. long drink). Належить до офіційних напоїв Міжнародної асоціації барменів, категорія «Сучасна класика» (англ. Contemporary classics).

Існує два основних рецепта приготування цього коктейлю:

  • перший варіант готується з 4 частин горілки, 2 частини персикового лікеру, 4 частин апельсинового соку та 4 частин журавлиного соку. Це є офіційний рецепт Міжнародної асоціації барменів.
  • другий варіант готується з горілки, лікеру Chambord, лікеру Мідорі, ананасового та журавлиного соків. Цей рецепт міститься у Mr. Boston Official Bartender's Guide та подається у мережі TGI Friday's.

Крім зазначених вище двох варіантів існує велика кількість різновидів цього коктейлю, які мають трохи інші назви, зокрема: «Швидкий секс на пляжі», «Секс на бразильському пляжі», «Секс на пляжі взимку», «Секс на пляжі з подругою» та інші.

Історія

Історія приготування цього відомого коктейлю починається у 1987 році у місті Форт-Лодердейл, штат Флорида. Компанія Republic National Distributor тільки почала продавати новий продукт - персиковий шнапс. Для популяризації цього напою компанія запропонувала винагороду у $1000 тому бару, який продасть найбільше персикового шнапсу, а бармену, який також продасть найбільшу кількість напою додатково мав отримати $100. Бармен на ім'я Тед Пізіо, який працював у закладі Confetti's, придумав змішувати горілку, персиковий шнапс, апельсиновий сік та гренадин. Коли він почав продавати цей напій, а відвідувачі запитували, як називається цей коктейль. У той час, як раз у Форт-Лодердейл тисячі студентів зібралися на весняні канікули (англ. Spring Break). Йому спало на думку, що всі вони приїжджають у місто заради пляжу та сексу. Відтак він назвав коктейль «Секс на пляжі». Згодом студенти роз'їхались на навчання і все у своїх містах почали замовляти цей напій. Проте бармени не знали як він готується, тому вони відтворювали рецепти за розповідями. Ось тому існує так багато різних варіантів приготування цього коктейлю.

Склад

  • горілка - 40 мл;
  • Персиковий лікер - 40 мл;
  • динний лікер (по можливості) - 20 мл;
  • ананасовий сік - 40 мл;
  • ягідний морс - 40 мл.

Технологія приготування

Інгредієнти змішуються у шейкері та готовий коктейль подається у склянці типу хайбол з кубиками льоду.

Створено за допомогою Webnode
Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати